Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea în ianuarie 2024 în România. Specialiștii ANM au făcut anunțul

Cum va fi vremea în ianuarie 2024 în România. Specialiștii ANM au făcut anunțul

Cum va fi vremea în ianuarie 2024.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru luna ianuarie 2024, oferind românilor informații cruciale despre evoluția condițiilor meteorologice în prima lună a noului an. Specialiștii au evidențiat variațiile termice și cantitățile de precipitații, prezentând detalii despre perioadele de răcire și încălzire a vremii.

Cum va fi vremea în primele opt zile ale anului 2024

Conform ANM, în primele opt zile ale lunii ianuarie, temperaturile medii vor surprinde printr-o abatere în creștere față de media normală, indicând valori mai mari. În același timp, regimul pluviometric va înregistra un excedent, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice ale țării.

Săptămâna 8 – 15 ianuarie: Scădere semnificativă a temperaturilor

Până în săptămâna 8 – 15 ianuarie, meteorologii prognozează o schimbare semnificativă în evoluția temperaturilor, acestea urmând să scadă sub media normală, cu o abatere termică mai accentuată în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații se vor menține ușor excedentare în majoritatea zonelor, cu accent pe cele sudice.

Perioada 15 – 22 ianuarie: Ușoară scădere a temperaturii și excedent de precipitații în Nord-Vest

În perioada 15 – 22 ianuarie, temperatura medie a aerului va înregistra o ușoară scădere la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric va deveni local excedentar în regiunile nord-vestice, apropiindu-se de normal în restul teritoriului.

Ultima săptămână a lunii, 22 – 29 ianuarie: Normalizarea valorilor termice și precipitații conforme

Ultima perioadă a lunii, 22 – 29 ianuarie, aduce o apropiere a valorilor termice medii de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în concordanță cu normalele perioadei în toate regiunile.

Astfel, în luna ianuarie, românii pot anticipa o variație semnificativă în condițiile meteorologice, de la temperaturi ridicate la răcire accentuată, totul sub influența unor cantități variabile de precipitații.

Condiții meteorologice aspre înainte de Bobotează

România se pregătește să fie cuprinsă din nou de forțele unui ciclon de aer polar, potrivit ultimelor informații meteorologice. Înainte de Bobotează, țara noastră va fi afectată de temperaturi extreme și condiții meteorologice aspre, cu ninsori abundente și viscol, în special în zonele cu altitudini mai mari.

Avertismentul meteorologilor indică revenirea unui ciclon de aer polar în România în perioada imediat următoare, iar efectele se vor resimți treptat începând de la sfârșitul acestei săptămâni. Temperaturile vor înregistra o scădere accentuată, iar vortexul polar își va face simțită prezența în întreaga țară.

În zilele următoare, se prognozează condiții meteorologice severe, cu temperaturi scăzute, ninsori și viscol, afectând majoritatea regiunilor din România. Este recomandat ca locuitorii să fie pregătiți pentru aceste condiții extreme și să urmărească actualizările ANM pentru informații în timp real despre evoluția vremii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: