Redactia.ro
Home » Știri » După urgia adusă de Pia în Europa, furtuna Gerrit vine cu vânturi de până la 112km/h. Anunțul meteorologilor

După urgia adusă de Pia în Europa, furtuna Gerrit vine cu vânturi de până la 112km/h. Anunțul meteorologilor

După urgia adusă de Pia în Europa, furtuna Gerrit vine cu vânturi de până la 112km/h. Anunțul meteorologilor

Europa, în special Regatul Unit al Marii Britanii se confruntă cu o nouă provocare meteorologică după ce urgia Pia a adus haos. Furtuna Gerrit, care a primit un nume oficial, se pregătește să lovească cu vânturi puternice și precipitații abundente, inclusiv sub formă de ninsori și ploi, afectând în principal zonele deja afectate de Pia, de miercuri 27 decembrie 2023. Iată detaliile!

Anunțul meteorologilor

Meteorologii au emis coduri galbene de vânt și ploi pentru cea mai mare parte a teritoriului Regatului Unit, avertizând cu privire la potențialul pericol asociat cu această furtună. Simon Partridge de la Met Office subliniază că atribuirea unui nume oficial furtunii indică gravitatea situației și ajută la conștientizarea publicului cu privire la riscurile iminente.

„Datorită avertizărilor de amploare care au fost emise, s-a considerat că atribuirea unui nume pentru această furtună reprezintă o idee bună, deoarece acest element va evidenția pentru public riscurile asociate, mai ales că mâine (miercuri, n.r.) este posibil să fie o zi destul de aglomerată pe șosele, cu oameni care se întorc la casele lor după Crăciun”, a explicat Partridge, potrivit Antena3 CNN. 

După urgia adusă de Pia în Europa, furtuna Gerrit vine cu vânturi de până la 112km/h

Potrivit meteorologului, zonele cele mai afectate vor fi sudul Angliei, coasta Canalului Mânecii, vestul Țării Galilor, nord-estul Angliei, Irlanda de Nord, nordul Scoției și Insulele de Nord. Vânturile puternice, a căror viteză se așteaptă să atingă între 80 și 96 de kilometri pe oră, cu vârfuri de 112 km/h în zonele costiere și la altitudini înalte, vor fi însoțite de precipitații semnificative.

În Scoția, o parte semnificativă a teritoriului va intra sub avertizare cod galben pentru ploi și ninsori între orele 06:00 și 21:00, subliniind o amenințare iminentă pentru această regiune.

„Există avertizări de vânt puternic pentru sudul Angliei, de-a lungul coastelor Canalului Mânecii. Există însă avertizări de vânt şi pentru zone din vestul Ţării Galilor, nord-estul Angliei, Irlanda de Nord, nordul Scoției şi Insulele de Nord”, a mai precizat Simon Partridge.

Această serie de evenimente extreme ridică semne de întrebare cu privire la pregătirea și reziliența infrastructurii europene în fața condițiilor meteorologice tot mai extreme. Autoritățile și populația sunt îndemnate să ia măsuri de precauție, să rămână informate cu privire la avertizările meteorologice și să evite deplasările neesențiale în zonele afectate. Într-o perioadă în care schimbările climatice devin tot mai evidente, astfel de evenimente extreme devin din ce în ce mai frecvente și subliniază importanța adaptării și pregătirii pentru a face față provocărilor viitoare.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: