Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea în prima lună de toamnă. Meteorologii au vești proaste

Cum va fi vremea în prima lună de toamnă. Meteorologii au vești proaste

prognoza meteo

Vremea continuă să fie caniculară în mare parte din țară, deși ne aflăm în ultima săptămână de vară. Temperaturile depășesc în multe zone 33 de grade Celsius, iar disconfortul termic este unul accentuat. Românii se întreabă când vom scăpa de vremea caniculară și de aerul irespirabil. Din păcate, meteorologii ANM nu au vești bune în această privință. Iată ce temperaturi vor fi înregistrate în prima lună de toamnă, conform acestora!

Prima lună de toamnă, mai călduroasă decât ar fi normal

Prognozele meteo pentru următoarele patru săptămâni, furnizate de către ANM, se bazează pe datele elaborate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Aceste prognoze prezintă o medie săptămânală a diferențelor de temperatură a aerului și a cantităților de precipitații în comparație cu valorile medii înregistrate în intervalul 2003-2022. În cazul producerii unor evenimente meteo extreme, se vor emite atenționări specifice, inclusiv mesaje Ro-Alert, pentru a informa și a avertiza populația.

Cum va fi vremea în luna septembrie

În intervalul 28.08.2023 – 04.09.2023, temperatura medie se va situa la un nivel superior celor obișnuite pentru această perioadă, în special în partea de est a țării și mai ales în regiunile sud-estice. În celelalte zone, temperaturile vor fi în general apropiate de mediile normale.

Cu excepția zonelor sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor corespunde în linii mari mediei așteptate pentru acest interval, în restul teritoriului se vor înregistra ploi mai abundente. Acest lucru se va întâmpla mai ales în nordul extrem al țării și în zona montană.

În perioada 04.09.2023 – 11.09.2023, temperatura medie a aerului va înregistra ușoare creșteri față de valorile normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor țării, cu accent pe zonele sud-estice.

În mare parte a regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi în linii mari în concordanță cu valorile normale pentru această perioadă, cu o posibilă ușoară depășire în regiunile aflate în partea sudică și la altitudini mai mari, în zona montană, susțin specialiștii.

În intervalul 11.09.2023 – 18.09.2023, temperaturile medii vor înregistra o ușoară creștere față de valorile obișnuite pentru această săptămână, în majoritatea zonelor țării, mai ales în regiunile extracarpatice. În privința cantităților de precipitații, în general se va înregistra o conformitate cu media normală pentru acest interval, în cea mai mare parte a regiunilor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: