Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie. Meteorologii au anunțat temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie. Meteorologii au anunțat temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 octombrie 2024, românii dau ceasurile înapoi și trec la ora de iarnă. Astfel, ora 4 va deveni ora 3. După această tranziție, meteorologii au anunțat că vor fi temperaturi neobișnuite în toată țara. Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie? 

După trecerea la ora de iarnă, vremea din România se schimbă brusc. Temperaturile scad drastic în majoritatatea zonelor țării, iar în unele regiuni sunt prognozate ninsori.

Vremea la începutul lunii noiembrie 2024

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât normalul ! Potrivit ANM, în primele zile ale lunii noiembrie 2024, România va înregistra temperaturi de 15,3 grade Celsius, peste media istorică pentru această perioadă a anului. În intervalul 4-18 noiembrie se așteaptă ploi în majoritatea regiunilor.

În concluzie, următoarele săptămâni vor aduce temperaturi variabile și precipitații moderate, cu o tendință generală de vreme mai caldă decât de obicei în noiembrie. Pentru cei care așteaptă primele ninsori, prognozele arată că acestea vor întârzia până la mijlocul lunii decembrie, oferind astfel o toamnă prelungită și mai blândă.

Abia spre sfârșitul lunii noiembrie, vremea se răcește destul de mult și ne așteptăm chiar la episoade de lapoviță și ninsoare. Valorile termice vor fi în general conforme cu normele pentru sfârșitul lunii noiembrie. În jumătatea nordică a țării, precipitațiile vor fi ușor excedentare, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale. Temperaturile nu vor mai trece de 5 grade Celsius.

În plus, meteorologii anunță și cum va fi vremea în decembrie. În București și în marile orașe din țară la început de decembrie sunt așteptate zile senine și parțial înnorate. Temperatura medie va fi de aproximativ 7,4°C, iar primele precipitații sub formă de lapoviță sunt așteptate pe 11 decembrie 2024.

Temperaturile vor rămâne relativ scăzute, fiind înregistrate minime cuprinse între -1 și -3°C până la jumătatea lunii decembrie. De Crăciun, pe 25 decembrie, cerul va fi parțial înnorat, iar temperaturile vor varia între 0 și 5°C. Pe 26 și 27 decembrie va ploua, iar vremea va fi mohorâtă.

Ninsori abia de Revelion

Românii vor avea parte de ninsori de Revelion! Pentru Revelion și începutul lunii ianuarie, prognoza meteo indică o scădere semnificativă a temperaturilor, oferind condiții pentru ninsori și ger. Pe 1 ianuarie, se estimează minime de până la -8°C, iar maximele nu vor depăși 0°C.

Aceste condiții meteo sugerează că perioada de Revelion va fi caracterizată de temperaturi foarte scăzute, tipice pentru iernile românești, oferind șanse mari pentru un peisaj de iarnă autentic, cu zăpadă și ger.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: