Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 15 aprilie. Cotațiile BNR și cursul interbancar pentru monedele internaționale

Curs valutar 15 aprilie. Cotațiile BNR și cursul interbancar pentru monedele internaționale

GALERIE FOTO (2) Curs valutar 15 aprilie

Curs valutar 15 aprilie. Banca Națională a României anunță cursul pentru miercuri și care este valoarea monedele internaționale.

Se vede clar că starea de urgență din România afectează valoarea leului, în raport cu monedele internaționale. BNR anunță și astăzi, 15 aprilie, cursul valutar pentru euro, dolar, liră sterlină și toate monedele de circulație internațională.

Cursul interbancar anunță că euro este din nou în creștere și la fel se întâmplă și cu dolarul american. Conform primelor informații, lira sterlină scade și înregistrează o valoare mult mai mică decât cea de ieri.

Curs BNR 15 aprilie. Cotații interbancare și anunțul Băncii Naționale

Curs BNR 15 aprilie euro

1 euro = 4,8345 lei

Curs valutar 15 aprilie dolar american

1 dolar american = 4,4215 lei

Curs BNR miercuri liră sterlină

1 liră sterlină = 5,5327 lei

Indicele ROBOR la 3 luni este în scădere

ROBOR la 3 luni este indicele în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Marţi a coborât 2,51%, cu un nivel mai redus la ROBOR la 3 luni a fost atins pe 3 mai 2018, de 2,49%.

ROBOR la 6 luni este constant la 2,59%, cel mai scăzut nivel din 3 mai 2018, când a atins 2,58%.

BNR a adoptat măsuri încă din 23 martie, pentru a atenuat impactul situaţiei generate de epidemia de coronavirus. Atunci, Banca Națională Română a redus rata dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută la 2 la sută.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC). Aceste înlocuieşte ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul lui pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: