Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 19 noiembrie 2020. Ce valori au principalele monede europene

Curs valutar 19 noiembrie 2020. Ce valori au principalele monede europene

Curs BNR

Curs valutar 19 noiembrie 2020. Banca Națională a României a transmis ce valori au principalele monede europene.

Curs valutar 19 noiembrie 2020

UPDATE
Cursul valutar a fost actualizat de BNR
1EUR-4.8729
1USD-4.1193
1CHF-4.5113
1GBP-5.4549
În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează rata de schimb valutar, pentru cele mai importante și mai folosite monede ale lunii. Printre acestea, se află și un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină. Iată ce valori au acestea înaceastă sesiune a BNR. Datele care sunt luate în considerare în această zi, sunt cele din ședința precedentă a Băncii Naționale, pentru că actualizarea cursului valutar are loc în jurul orei 13:00, zilnic.

Curs valutar 19 noiembrie 2020 pentru un euro

Euro a scăzut în această ședință, arată datele furnizate de BNR. Acesta a ajuns la valoarea de 4.8725 de lei. Scăderea despre care vorbim a fost de -0.0004 de lei.

Curs valutar 19 noiembrie 2020 pentru un dolar american

Și dolarul american este în scădere în această zi, după cum arată sesiunea precedentă a BNR. Acesta a ajuns la valoarea de 4.1033 de lei. Vorbim despre o scădere nregistrată de -0.0009 de lei.

Curs valutar 19 noiembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elveţian a crescut şi a ajuns la valoarea de 4.5089 de lei. Mărirea monedei a fost de +0.0001 de lei.

Curs valutar 19 noiembrie 2020 pentru o liră sterlină

A crescut şi valoarea unei lire sterline, potrivit BNR. Creşterea care a fost înregistrată a fost de +0.0172 de lei.

Ce măsuri a luat Banca Națională în pandemie

Pe site-ul propriu, BNR a transmis ce măsuri au fost luade în pandemie, pentru protejarea românilor afectați de criză:

Banca Națională a României a adoptat un pachet de măsuri pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de epidemia cu noul coronavirus (COVID-19) asupra populației și companiilor românești .

Au fost întreprinse:

măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.

măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.

măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.

măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate.

Loading...