Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Cât costă euro, dolarul, francul sau lira

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Cât costă euro, dolarul, francul sau lira

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Iată ce valori au principalele monede în ziua aceasta și cum se prezintă leul românesc în raport cu celelalte monede.

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Valorile principalelor monede

update 12 aprilie
1EUR-4.9205
1USD-4.1335
1CHF-4.4728
1GBP-5.6802

Banca Națională a României actualizează cursul valutar pentru principalele monede europene în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 13:00. Acest lucru înseamnă că valorile care sunt luate în considerare în fiecare weekend de cei care au de făcut tranzacții cu aceste monede trebuie să se raporteze la valorile monedelor europene din sesiunea de vineri. Luni, la ora 13:00, BNR va transmite valorile actualizate. Până atunci, iată ce curs valutar a fost stabilit în ziua de vineri.

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Cât costă un euro

Euro a scăzut și a ajuns să coste 4.9212 de lei. Scăderea care a fost înregistrată este de -0.0016 de lei.

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american a scăzut și a ajuns să coste 4.1382 de lei. Scăderea înregistrată este de -0.0096 de lei.

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul este singura monedă care a crescut în această sesiune a BNR. Aceasta costă 4.467 de lei.

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Cât costă o liră sterlină

Și lira sterlină a scăzut și a ajuns să coste 5.6712 de lei, în sesiunea de vineri. Actualizarea se va face la ora 13.00.

Ce rolulri exclusive are BNR. Cum sunt ele îndeplinite

„Banca Naţională a României are dreptul exclusiv de emisiune, fiind singura instituţie autorizată să emită însemne monetare, în baza unui program de emisiune dimensionat în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei băneşti.

Banca centrală are competenţa exclusivă de autorizare şi reglementare în domeniul bancar şi este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Banca Naţională a României ţine în evidenţele sale contul curent general al Trezoreriei statului, deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice. Prin lege, este interzisă finanţarea directă a instituţiilor publice de către autoritatea monetară sau accesul privilegiat al acestora la resursele instituţiilor financiare.

„Banca Naţională a României este banca centrală a României. Este o instituţie publică independentă, cu sediul central în municipiul Bucureşti.

Obiectivul său fundamental îl reprezintă asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor (conform Statutului). Banca Naţională a României sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental. Moneda naţională este leul, iar subdiviziunea acestuia este banul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: