Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020. Ce valoare are moneda europeană astăzi

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020. Ce valoare are moneda europeană astăzi

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020. Ce valoare are moneda europeană astăzi

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020. Ce valoare are moneda europeană astăzi.

Redacția.ro îți va prezenta principalele valute, publicate de BNR.

Banca Națională a României publică zilnic cursul valutar la ora 13.00.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020 pentru Euro

Luni, moneda europeană înregistrează valoarea de 4,7791 lei. Valoarea euro este influențată de mai mulți factori. Unul dintre aceștia fiind inflația de export sau înțelegerile încheiate între principalele bănci europene.

2020 se anunță a fi un an plin de provocări pentru moneda națională, în ton cu incertitudinea legată de evoluția economică a României. Moneda națională a atins săptămâna trecută un nou minim istoric, fiind cotat oficial de către BNR la peste 4.78lei/euro.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020 pentru Dolar

Moneda americană costă astăzi 4,2993 lei. Dolarul diferă de la o zi la alta. Cauzele fiind inflația de export și deciziile majore luate de corporațiile listate la bursă.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2020 pentru lira sterlină și franc elvețian

Lira sterlină a ajuns să coste astăzi 5,5821 lei. Cotația lirei este influențată tot mai des în ultima vreme de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, dar și de cifrele fluctuante ale inflație.

Francul elvețian costă astăzi 4,4192 lei.

Cotațiile de astăzi ale altor monede

Dolarul australian-2,9647

Dolarul canadian-3,2917

Lira egipteană-0,2701

Leul moldovenesc-0,2486

Lira turcească-0,7337

Cursul valutar interbancar variază permanent pe toată perioada zilei de tranzacționare, în funcție de cerere și ofertă. Cursul valutar este un indice de referință, motiv pentru care fiecare casă de schimb valutar poate practica prețuri proprii pentru valute. Cursul te ajută să evaluezi leul în comparație cu celelalte monede internaționale și a direcției în care se îndreaptă economia.

ROBOR

Banca Națională a României a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt bune pentru românii cu credite în lei.

Așadar, ROBOR la 3 luni a stagnat la valoarea de 3.18, în timp ce ROBOR la 6 luni a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând până la pragul de 3,27.

Românii care au ajuns în Biroul de Credite și nu mai pot face niciun împrumut bancar trebuie să meargă la Instituțiile Financiare Nebancare. IFN-urile sunt cocietăți comerciale autorizate de BAnca Națională a României care oferă rapid credite fără a avea nevoie de prea multe documente.

Potrivit studiilor efectuate pentru anul acesta, românii pot accesa cardul de credit online ale IFN-ului dacă îndeplinesc câteva criterii:

-vârsta de 18 ani

-persoana care cere creditul trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România

-minim o lună vechime la locul de muncă

Citeste si:Război la Barcelona! Manifestanţii separatişti s-au bătut cu poliția

Loading...