Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Banca Națională a României a stabilit care este cursul valutar pentru principalele monede europene.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar. Iată ce valori are acesta:
1EUR-4.8728
1USD-4.0058
1CHF-4.5100
1 GBP-5.4698

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Ce valori au monedele la schimbul valutar

În fiecare zi, în jurul orei 13:00, Banca Națională a României actualizează valorile pentru fiecare monedă de la nivel mondial, pentru ca românii să știe cu cât pot cumpăra sau vinde valută.

Astfel, datele care sunt luate în considerare inclusiv de instituțiile financiare sau bancare sunt cele din sesiunea precedentă, adică cea de miercuri. Iată cât costă un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Valoarea unui euro

Euro este iarăși în creștere și s-a apreciat în fața monedei noastre. Valoarea la care a ajuns un euro este de 4.8738 de lei. Creșterea care a fost înregisistrată a fost de +0.0023 de lei.

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Valoarea unui dolar american

Dolarul american a fost cotat în scădere față de sesiunea precedentă a BNR, adică cea de marți. Valoarea unui dolar american este de 4.0025 de lei.

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Valoarea unui franc elvețian

Francul elvețian a crescut și a ajuns la valoarea de 4.5059 de lei. Creșterea este de +0.0021 de lei. Anterior, valoarea unui franc a fost de 4.5038 de lei.

Curs valutar BNR 14 ianuarie 2021. Valoarea unei lire sterline

Și lira sterlină este în creștere, după cum arată cursul valutar stabilit de BNR. Acesta costă 4.5038 de lei, fiind în creștere.

Ce impact a avut pandemia asupra sectorului economic

„Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

Ce obiectiv are Banca Națională a României

„Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate”, a declarat Mugur Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: