Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Valorile pentru principalele monede de schimb

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Valorile pentru principalele monede de schimb

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Iată ce valori au principalele monede europene, potrivit Băncii Naționale a României, care stabilește cursul valutar.

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Ce schimb valutar a stabilit BNR

BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8684
1USD-3.9889
1CHF-4.5184
1GBP-5.3884

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment, datele care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea anterioară a BNR, adică cea de marți. Redacția.ro va actualiza informații pentru cursul valutar imediat cum acesta vor fi puse la dispoziție de BNR. Până atunci, iată ce valori sunt luate în considerare pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Cât costă un euro

Un euro a ajuns să coste 4.8686 de lei, în sesiunea de marți. Valoarea acestuia a scăzut cu -0.0044 de lei, potrivit datelor BNR.

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Cât costă un dolar american

Și dolarul american este în scădere. Un dolar a fost evaluat la 4.0039 de lei, iar scăderea înregistrată a fost de -0.0073 de lei.

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a scăzut și el în sesiunea de marți și a ajuns să coste 4.5170 de lei. Scăderea despre care vorbim a fost de -0.0070 de lei.

Curs valutar BNR 16 decembrie 2020. Cât costă o liră sterlină

Și lira este în scădere și a ajuns la valoarea de 5.3369 de lei. Scăderea stabilită de BNR este de -0.0464 de lei.

BNR, măsuri pentru limitarea impactului coronavirusului

Impactul pandemiei a fost unul puternic și a depreciat moneda noastră națională, leul, anunță BNR.

”Având în vedere contextul menţionat, impactul economic iniţial al pandemiei a fost unul puternic, accentuând şi mai mult dezechilibrele existente, pe fondul presiunilor în creştere asociate aprovizionării cu alimente, deprecierii monedei naţionale şi creşterii necesarului de lichiditate”, a spus guvernatorul BNR.

”Reiterând recunoştinţa pentru cei care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei, BNR este pregătită să-şi îndeplinească rolul care îi revine. Cu toate acestea, pe termen lung, singura opţiune viabilă o reprezintă revenirea la o conduită „normală” de politică monetară, conştienţi fiind însă cu toţii că noua normalitate va fi oarecum diferită de cea din trecut. Pentru aceasta, intenţionăm să intervenim gradual, adaptându-ne în permanenţă la mediul aflat în continuă schimbare, dar cu respectarea cadrului legal”, a precizat Mugur Isărescu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: