Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020. Ce valori au astăzi euro, dolarul și lira sterlină

Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020. Ce valori au astăzi euro, dolarul și lira sterlină

Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020. Ce valori au astăzi euro, dolarul și lira sterlină

Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020. Ce valori au astăzi euro, dolarul și lira sterlină.

Redacția.ro îți va prezenta principalele valute, publicate de BNR.

Banca Națională a României publică zilnic cursul valutar la ora 13.00.

Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020 pentru Euro

Joi, moneda europeană costă 4,7790 lei. 2020 se anunță a fi un an plin de provocări pentru moneda națională, în ton cu incertitudinea legată de evoluția economică a României. Moneda națională a atins săptămâna trecută un nou minim istoric, fiind cotat oficial de către BNR la peste 4.78lei/euro

Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020 pentru Dolar

Moneda americană costă astăzi 4,3101 lei. Dolarul diferă de la o zi la alta. Cauzele fiind inflația de export și deciziile majore luate de corporațiile listate la bursă.

Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020 pentru lira sterlină și franc elvețian

Lira sterlină a ajuns să coste astăzi 5,6586 lei. Cotația lirei este influențată tot mai des în ultima vreme de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, dar și de cifrele fluctuante ale inflație.

Francul elvețian costă astăzi 4,4487 lei.

Cotațiile de astăzi ale altor monede

Dolarul australian-2,9606

Dolarul canadian-3,2738

Lira egipteană-0,2730

Leul moldovenesc-0,2442

Lira turcească-0,7288

Cursul valutar interbancar variază permanent pe toată perioada zilei de tranzacționare, în funcție de cerere și ofertă. Cursul valutar este un indice de referință, motiv pentru care fiecare casă de schimb valutar poate practica prețuri proprii pentru valute. Cursul te ajută să evaluezi leul în comparație cu celelalte monede internaționale și a direcției în care se îndreaptă economia.

ROBOR

Banca Națională a României a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt bune pentru românii cu credite în lei.

Așadar, ROBOR la 3 luni a stagnat la valoarea de 3.18, în timp ce ROBOR la 6 luni a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând până la pragul de 3,27.

Românii care au ajuns în Biroul de Credite și nu mai pot face niciun împrumut bancar trebuie să meargă la Instituțiile Financiare Nebancare. IFN-urile sunt cocietăți comerciale autorizate de BAnca Națională a României care oferă rapid credite fără a avea nevoie de prea multe documente.

Citeste si:Alocaţiile se dublează de la 1 august / Şedinţă de Guvern. Orban: Am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi