Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 30 aprilie 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 30 aprilie 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 30 aprilie 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 20 aprilie 2021. Valorile monedelor principale în ziua de Vinerea Mare. Iată ce valori sunt stabilite pentru monedele folosite la nivel mondial.

Curs valutar BNR 20 aprilie 2021. Valorile pentru euro, dolar sau liră

Banca Națională a României transmite în fiecare zi valorile pentru principalele monede folosite la nivel internațional. Totuși, în zilele libere legale acest lucru nu se mai întâmplă, așa că valorile pentru ziua de 30 aprilie rămân cele din sesiunea precedentă a BNR, adică cea de joi.

Curs valutar BNR 20 aprilie 2021. Cât costă un euro

Valoarea unui euro a scăzut și a ajuns la valoarea de 4.9247 de lei. Scăderea înregistrată a fost de -0.0023 de lei.

Curs valutar BNR 20 aprilie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american este și el în scădere, el fiind cotat la 4.0621 de lei de către BNR.

Curs valutar BNR 20 aprilie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul este singura monedă care a crescut în ziua aceasta și a ajuns la valoarea de 4.4687 de lei.

Curs valutar BNR 20 aprilie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a crescut și ea, depășind un nou record și acum ea costă 5.6700 de lei.

Incertitudini financiare din cauza pandemiei

„Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

BNR curăță și dezinfectează monedele

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual.

Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar”, a transmis BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: