Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 30 noiembrie 2020. Ce valori au principalele monede

Curs valutar BNR 30 noiembrie 2020. Ce valori au principalele monede

Curs valutar

Curs valutar BNR 30 noiembrie 2020. Banca Națională a României (BNR) stabilește care este rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Valorile pentru această zi urmează să fie actualizate.

Curs valutar BNR 30 noiembrie 2020 pentru principalele monede europene

Zilnic Banca Națională a României actualizează rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. La ora 13 se vor afla actualizările euro pentru acest început de săptămână. Până atunci, însă,  toate instituțiile financiare trebuie să ia în considerare valorile pe care monedele care îi interesează le-au avut în sesiunea precedentă. Acest lucru trebuie respectat deopotrivă de instituții și clienți.

Ultimul curs valutar actualizat de BNR. Vineri, 27 noiembrie 2020 valoarea pentru un euro

Ziua de 27 de noiembrie a fost ultima actualizare a BNR. Vineri, euro a înregistrat o nouă creștere Astfel, valoarea la care a ajuns un euro este de 4.8738 de lei. Creșterea care a fost înregistrată este de +0.0008 de lei.

Curs valutar BNR 27 noiembrie 2020 pentru un dolar american

În ceea ce privește dolarul american, acesta a fost în scădere, vineri, 27 noiembrie. A ajuns la valoarea de  4.0922 de lei. Scăderea înregistrată de această monedă este de -0.0047 de lei.

Curs valutar BNR 27 noiembrie 2020 pentru un franc elvețian

Asemeni euro șo francul elvețian a înregistrat o creștere valutară. Potrivit ultimei actualizări a BNR, un franc elvețian costă 4.5042 de lei, iar creșterea înregistrată a fost de +0.0115 de lei.

Curs valutar BNR 27 noiembrie 2020 pentru o liră sterlină

Și lira sterlină a fost în creștere pe 27 noiembrie. Valoarea la care a ajuns o liră sterlină este de 5.4621 de lei. Creșterea înregistrată a fost de +0.0058 de

Măsuri luate de BNR în pandemie

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține că în contexul pandemiei, BNR se adaptează acestei situații. ”Pe termen lung, singura opţiune viabilă o reprezintă revenirea la o conduită „normală“ de politică monetară”, potrivit guvernatorului.

„Intenţionăm să intervenim gradual, adaptându-ne  la mediul aflat în continuă schimbare, cu respectarea cadrului legal. Pe termen lung, singura opţiune viabilă o reprezintă revenirea la o conduită „normală“ de politică monetară, conştienţi fiind însă cu toţii că noua normalitate va fi oarecum diferită de cea din trecut“, susţine guvernatorul BNR.

Ce rol are cursul de schimb valutar

Rolul cursului valutar este unul important. În funcție de acesta, ne putem da seama de stabilitatea economică a României, mai spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice ge­ne­rale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatili­ta­tea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a mo­ne­dei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri dras­tice ale ratei dobânzii de politică monetară.

Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate. Raportul asupra inflaţiei corespunzător trimestrului I al anului curent va fi dat publicităţii la sfârşitul acestei luni”, a declarat Mugur Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: