Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 4 martie 2021. Un nou maxim istoric pentru euro

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Un nou maxim istoric pentru euro

Curs valutar 4 martie

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Banca Națională a României a transmis care sunt valorile pentru principalele monede europene în ziua aceasta.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8784
1USD-4.0503
1CHF-4.3880
1GBP-5.6437

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Cât costă principalele monede

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi valorile pentru principalele monede de la schimburile valutare. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13, așa că până la acel moment,  valorile care sunt luate în considerare de toate instituțiile bancare sunt cele din ședința precedentă BNR, în acest caz cea de miercuri. Iată ce valori au fost atribuite pentru un euro, un dolar, un franc elvețian sau o lisră sterlină.

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Cât costă un euro

Vești proaste pentru românii care au de făcut trazacții cu euro. Moneda oficială a Uniunii Europene a crescut și a ajuns la valoarea de 4.8768 de lei.

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american a scăzut și a ajuns să coste 4.0341 de lei, după ce s-a depreciat în fața leului.

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian este în scădere în ziua aceasta, după cum arată cursul valutar al BNR. Un franc a fost evaluat la 4.4048 de lei.

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină este una dintre monedele care este în scădere în ședința aceasta a BNR, înainte de actualizarea cursului valutar. O liră costă 5.6412 de lei.

Rolul BNR. Ce atribuții principale și exclusive are

Bnca Națională are dreptul exclusiv de emisiune a banilor în țara noastră, dar și de autorizare și reglementare în domeniu bancar.

„Banca Naţională a României are dreptul exclusiv de emisiune, fiind singura instituţie autorizată să emită însemne monetare, în baza unui program de emisiune dimensionat în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei băneşti.

Banca centrală are competenţa exclusivă de autorizare şi reglementare în domeniul bancar şi este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Banca Naţională a României ţine în evidenţele sale contul curent general al Trezoreriei statului, deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice. Prin lege, este interzisă finanţarea directă a instituţiilor publice de către autoritatea monetară sau accesul privilegiat al acestora la resursele instituţiilor financiare.

Din decembrie 2015 BNR este autoritate națională de rezoluție pentru sectorul bancar”, arată bnr.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: