Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 8 iunie 2021

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Banca Națională a României este cea care actualizează, zilnic, cotațiile pentru principalele monede internaționale. Ce valori au cele mai importante monede?

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Banca Națională a României actualizează în fiecare zi, în jurul orei 13:00, valorile monedelor principale internaționale, precum: dolarul, euro, lira sterlină sau leul. Această reactualizare are loc după o ședință a BNR. Până atunci, însă, sunt valabile valorile din ziua anterioară. În acest caz, se iau în considerare cele de luni, 7 iunie.

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Euro

BNR a anunțat,l uni, că un euro costă 4.9230 lei.  Acest lucru înseamnă o creștere de 0.0002 față de valoarea precedentă, de vineri.

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Lira sterlină

BNR a anunțat, luni, că lira sterlină valorează 5, 7231 lei. Spre deosebire de euro, lira sterlină a înregistrat o scădere față de valoarea de vineri. Atunci, moneda internațională costa 5.7405 lei. Mai exact, este vorba despre o scădere de 0.0174 unități.

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Francul elvețian

BNR a anunțat, luni, că un franc elvețian valorează 4.5010 lei. Acest lucru înseamnă o creștere cu 0.0071 unități față de cotația din ziua de vineri. Totodată, în ultimele zile, leul s-a depreciat în fața francului elvețian. La sfârșitul săptămânii trecute, avea valoare de 4.4939 lei.

Ce valoare are gramul de aur

Ultima cotație a aurului, de vineri, era estimată la 244,4672 lei. Luni acesta a crescut cu 0.8140 unități, atingând valoarea de 245.2812 lei. BNR calculează gramul de aur în funcție de cotațiile metalului prețios pe piețele externe. Cea mai mare valoare a aurului din istorie a fost anul trecut, în august, când avea 271.0003 lei.

Rolul cursului valutar BNR  în economie

Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, cursul valutar ajută la stabilizarea economiei, mai ales acum în plină criză de coronavirus.

”Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a spus Mugur Isărescu.

Rămâneți pe Redacția.ro pentru a afla, așadar, valorile monedelor principale, actualizate de Banca Națională a României, în timp real, la ora 13:00. Vom reveni cu detalii!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: