Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 9 martie 2021. Nou maxim istoric pentru euro

Curs valutar BNR 9 martie 2021. Nou maxim istoric pentru euro

Curs valutar BNR 9 martie 2021

Curs valutar BNR 9 martie 2021. Banca Națională a României transmite în fiecare zi care sunt valorile pentru principalele monede europene. Iată ce valori a transmis pentru ziua de 9 martie.

update
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8849
1USD-4.1036
1CHF-4.4070
1GBP-5.6953

În fiecare zi cursul valutar este actualizat de către Banca Națională a României. Acest lucru se întâmplă abia la 13:00, așa că până atunci, toate instituțiile bancare și inclusiv clienții trebuie să ia în considerare valorile din ziua precedentă, respectiv din ședința anterioară BNR. Iată ce valori au fost stabilite la ședința de luni.

Curs valutar BNR 9 martie 2021. Cât costă un euro

Euro este iarăși în creștere și a ajuns la valoarea de 4.8838 de lei.

Curs valutar BNR 9 martie 2021. Cât costă un dolar american

Și dolarul american a crescut în această ședință a BNR, după cum arată cursul valutar. Valoarea unui dolar este de 4.1118 de lei.

Curs valutar BNR 9 martie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a scăzut în ziua aceasta și a ajuns să coste 4.4060 de lei, potrivit BNR.

Curs valutar BNR 9 martie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină este într-o continuă creștere și acum a atins valoarea de 5.6917 de lei, după o creștere de +0.0439 de lei.

Ce rol are schimbul valutar pentru România

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice ge­ne­rale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatili­ta­tea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a mo­ne­dei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri dras­tice ale ratei dobânzii de politică monetară.

Obiectivul BNR pentru perioada următoare

„Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate. Raportul asupra inflaţiei corespunzător trimestrului I al anului curent va fi dat publicităţii la sfârşitul acestei luni”, a declarat Mugur Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: