Redactia.ro
Home » Știri » Cursurile în școlile din București rămân în scenariul roșu. Anunțul făcut de autorități

Cursurile în școlile din București rămân în scenariul roșu. Anunțul făcut de autorități

Cursurile în București se vor desfășura, în continuare, online. Școlile din București rămân în scenariul roșu de funcționare. 

 

Anunțul făcut de autorități

 

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis în ședința de luni ca, pentru unitățile de învățământ preuniversitar, cursurile să se desfășoare în continuare online. Cursurile față în față sunt suspendate .

Traian Berbeceanu a anunțat că nu vor fi impuse măsuri restrictive noi.

Masca de protecție va fi în continuare obligatorie în spațiile publice. Cafenelele și restaurantele rămân închise în interior, iar activitățile desfășurate în interior, din cinematografe, săli de jocuri și săli de spectacole, sunt interzise în continuare.

„În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei. Hotărârea la care face referire prefectul este hotărârea luată de CMBSU pe data de 19 octombrie, cu aplicare din 20 octombrie pentru 14 zile.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Mai mult, cazarea în pensiuni și alte unități de cazare este permisă doar pentru persoanele care sunt cazate în aceste unități.

Prefectura Capitalei menţiona pe 19 octombrie că activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Mai mult, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități. Astfel, fiecare facultate are autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare.

 

A crescut rata de infectare în București

Rata de infectare în București a ajuns la 3,91 la mia de locuitori. S-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte. Însă, o astfel de măsură ar putea fi luată doar prin hotărâre de guvern .

,,S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a precizat prefectul Capitalei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: