Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur. Cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei, la sediul unei companii mari din București

Cutremur. Cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei, la sediul unei companii mari din București

exercițiu

Cel mai mare exercițiu în caz de simulare a intervenției în caz de cutremur a avut loc joi, 10.10.2019, la ora 10:00, în sediul unei mari companii din Capitală, unde lucrează peste 2.500 de angajați.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a transmis un comunicat prin care anunța acest exercițiu de amploare. Cel mai amplu exercițiu din anul 2019, pentru verificarea modului de răspuns în cazul unui seism s-a desfășurat joi, de la ora 10.00. În sediul companiei respective își desfășoară activitatea peste 2.500 de angajați zilnic.

Cutremur devastator: 20 de morți și sute de răniți

„Vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situaţiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălţime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat şi transportul acestora la spitale. Acţiunile pentru intervenţie se vor desfăşura şi cu sprijinul altor instituţii din cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti”, arată ISU Bucureşti – Ilfov, potrivit Mediafax.

Verificarea modului de intervenţie în cazul unui cutremur se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii şi în regim integrat, cu celelalte instituţii care au rol de asigurare a managementului situaţiilor de urgenţă.

Exercițiu SEISM 2018: Mii de victime după un seism de 7,5 grade

„SEISM 2018” a fost exercițiul prin care autoritățile au declanșat, în anul 2018, o simulare de cutremur în România. A fost cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care  a avut loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii. Desfășurată pe parcursul a cinci zile, simularea a plecat de la premisa că Bucureștiul a fost afectat în cea mai mare măsură de un cutremur de 7,5 pe Richter care s-a produs în zona seismică Vrancea.

Potrivit scenariului exerciţiilor Seism 2018/ EU-ModEX, evaluarea din cea de-a cincea zi arătă că în urma seismului, care a fost urmat de două replici puternice, şi-au pierdut viaţa cel puţin 4.587 persoane, iar 8.585 au fost rănite. Totodată, 839 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi. Echipele de căutare-salvare au reuşit să salveze 1.828 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: