Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur devastator: 20 de morți și sute de răniți

Cutremur devastator: 20 de morți și sute de răniți

cutremur

Un cutremur puternic a avut loc, marți, în Pakistan. 20 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite, potrivit unui bilanț provizoriu.

Institutul american de geofizică spune că magnitutidea a fost de 5,8 pe scara Richter. Mişcările s-au simţit şi în capitala Indiei, potrivit CNN.

Epicentrul a fost la 22 de kilometri de un orășel în nord-estul ţării. Potrivit rețelelor de socializare, seismul a durat foarte puțin, aproximativ zece secunde.

Pagubele înregistrate sunt uriașe

Fotografii şi înregistrări video publicate de mass-media pakistaneze arătau în oraşul Mirpur o clădire prăbuşită şi fisuri în şosele atât de mari încât să încapă maşini.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate într-o zonă între Jhelum şi Mirpur, a declarat şeful Autorităţii naţionale pentru gestionarea catastrofelor din Pakistan, Mohammad Afzal.

Un nou cutremur s-a produs azi, la prânz, în România

Seismul a fost resimţit până la New Delhi. Agenţia Press Trust of India a raportat că oameni panicaţi au ieşit din case şi birouri în mai multe provincii indiene, între care Rajasthan, Punjab şi Haryana.

Pakistan este frecvent afectat de cutremure

Pakistanul se numără printre statele frecvent afectate de cutremure, ţara situându-se în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene şi cea eurasiatică, din nord.

În octombrie 2015, un cutremur de 7,5 a lovit Pakistanul omorând aproape 400 de persoane, iar în octombrie 2005, un seism 7,4 a provocat moartea a peste 73.000 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: