Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Vrancea. Serie neobișnuită de seisme în România

Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Vrancea. Serie neobișnuită de seisme în România

Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Vrancea. Serie neobișnuită de seisme în România

România a fost zguduită de o serie neobișnuită de patru cutremure în ultimele 24 de ore, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Iată detaliile!

Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Vrancea

Cel mai recent eveniment seismic a avut loc la ora 11:01:48 (ora locală a României) în ziua de 15 Ianuarie 2024, în zona seismică Vrancea, Vrancea, și a avut o magnitudine de 4,3 pe scara Richter.

Acest eveniment a fost precedat de un cutremur cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter, care a avut loc în seara de 14 ianuarie 2024, tot în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul, care a avut loc la o adâncime de 100,0 km, a fost resimțit în mai multe regiuni ale țării. Epicentrul a fost în apropierea unor orașe importante precum Buzău, Focșani, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești. Cu toate că a fost catalogat drept un seism de intensitate slabă, acesta a fost simțit de unii dintre locuitorii mai puțin norocoși.

Cel mai recent cutremur cu magnitudinea de 4,3 a avut epicentrul în zona Vrancea și o adâncime de 68,1 km. Acesta s-a produs în apropierea unor orașe precum Focșani, Sfântu-Gheorghe, Brașov, Buzău și Bacău. Evenimentul a adăugat îngrijorare și tensiune în rândul locuitorilor din aceste regiuni, care au resimțit din nou efectele cutremurului.

„În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 80.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 73km N de Buzau, 81km E de Brasov, 88km S de Bacau, 93km SV de Barlad”, a anunțat INFP. 

Serie neobișnuită de seisme în România

Este important de subliniat că România se află într-o zonă seismică activă, iar cutremurele nu sunt evenimente neobișnuite. Cu toate acestea, seria de cutremure din ultimele 24 de ore a atras atenția și a stârnit discuții în rândul comunității științifice și a autorităților, care monitorizează îndeaproape activitatea seismică pentru a proteja viața și proprietățile oamenilor.

Sursa foto: infp.ro

Cu toate că aceste cutremure au fost de intensitate medie nu au provocat daune majore, ele ne reamintesc importanța pregătirii pentru astfel de evenimente. Românii trebuie să cunoască măsurile de siguranță în caz de cutremur și să aibă la îndemână un kit de urgență, astfel încât să poată face față situațiilor neprevăzute.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: