Redactia.ro
Home » Homepage » Cutremur cu magnitudinea de 7 grade în China! Seismul s-a resimțit în alte trei state

Cutremur cu magnitudinea de 7 grade în China! Seismul s-a resimțit în alte trei state

Un cutremur de 7,4 a zguduit Taiwanul! Clădirile s-au prăbușit într-un oraș de pe coastă și se așteaptă zeci de replici. Bilanțul victimelor

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,0 a lovit granița dintre China și Kârgâzstan, declanșând o serie de evenimente dramatice în regiune și în alte trei state din Asia Centrală. Institutul American de Geofizică (USGS) a fost primul care a raportat acest seism devastator, iar agenția AFP a adus informații suplimentare despre eveniment.

Cutremur cu magnitudinea de 7 grade în China

Cutremurul a avut loc la o adâncime foarte mică, de doar 13 kilometri sub suprafața pământului, ceea ce a contribuit la intensitatea sa devastatoare. Cu epicentrul în apropierea graniței dintre China și Kârgâzstan, seismul s-a produs la ora 20:09, ora locală a României, și a fost simțit pe scară largă în regiune, potrivit Antena3 CNN.

Seismul s-a resimțit în alte trei state

Impactul asupra Chinei și Kârgâzstanului a fost imediat resimțit, cu rapoarte despre daune semnificative la clădiri și infrastructură. Dar cutremurul nu s-a oprit la granițele Chinei și Kârgâzstanului. Undele de șoc generate de seism s-au răspândit în întreaga regiune Asia Centrală, afectând și India și Pakistan. Aceste țări, deși la distanță considerabilă de epicentrul cutremurului, au resimțit, de asemenea, efectele acestuia sub forma mișcărilor de teren și a vibrațiilor clădirilor.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: