Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter: „A fost ca un tren care a trecut în viteză pe lângă casa noastră”

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter: „A fost ca un tren care a trecut în viteză pe lângă casa noastră”

seism

În ultimele zile, mai multe cutremure au avut loc în România și în lume. Zeci de mii de neo-zeelandezi au fost zguduiți de un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter localizat în apropiere de Wellington, în seara de 14 februarie 2023. Locuitorii au descris acest cutremur ca fiind unul puternic și înfiorător.

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în Noua Zeelandă

Cutremurul a durat aproximativ 30 de secunde. GeoNet precizează că seismul a avut loc la ora 19.38, la aproximativ 50 km nord-vest de Paraparaumu, la o adâncime de 48 km. La scurt timp după aceea, un alt cutremur, cu magnitudinea 4,0, s-a produs la 45 km sud-vest de Taumarunui și la o adâncime de 78 km.

Până la ora 20.30, aproape 70.000 de neo-zeelandezi, inclusiv din Auckland și Christchurch, au raportat că au simțit cutremurul, conform  site-ului oficial GeoNet. Agenția Națională pentru Situații de Urgență a anunțat că nu există nicio amenințare de tsunami, a transmis pe Facebook Biroul de gestionare a situațiilor de urgență din regiunea Wellington.

„A fost ca un tren de marfă care a trecut în viteză pe lângă casa noastră”, a declarat David Haxton, care locuiește în Raumati Beach, despre primul cutremur. „Soția mea, cei doi copii ai noștri și cu mine ne-am strecurat rapid sub un toc de ușă și am așteptat ca tremurul să treacă. A durat aproximativ 30 de secunde. Inimile tuturor băteau cu putere”, a povestit bărbatul.

Noua Zeelandă lovită de un ciclon tropical

Cutremurul a avut loc la o zi după ce țara a declarat stare de urgență națională din cauza inundațiilor și a pagubelor produse de ciclonul tropical Gabrielle.

Mii de locuitori de pe Insula de Nord s-au trezit fără curent electric, cu casele inundate, cu drumurile închise și cu întreruperi de telefonie, după ce furtuna masivă a provocat un haos major și a izolat comunitățile, lăsând în urmă pagube de proporții. Zeci de mii, posibil sute de mii de oameni, au rămas fără curent electric din cauza vânturilor distructive ale furtunii, inclusiv întregul oraș Napier.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: