Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur devastator de 7,4 grade în Turcia și Siria. Câte victime sunt

Cutremur devastator de 7,4 grade în Turcia și Siria. Câte victime sunt

GALERIE FOTO (6)

Luni dimineața, a avut loc un cutremur foarte puternic în partea de sud a Turciei, în apropierea graniței cu Siria. După un prim bilanț, autoritățile au găsit peste 200 de persoane fără suflare și alte sute de oameni răniți.

Studenți români, prinși în cutremurul din Turcia

UPDATE 10:06. 9 elevi români și profesorul lor au cerut să fie salvați după cutremurul din Turcia. Din primele informații, toate persoanele sunt sănătoase și nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Un grup de studenți români, plecați prin programul Erasmus în Turcia, alături de profesorul lor coordonator au cerut ajutor consular după cutremur. Aceștia erau cazați la un hotel din Kahraman Maraș, aproape de epicentrul cutremurului. În aceste momente, o echipă consulară mobilă se deplasează cu două autovehicule spre Kahraman Maraș, pentru a-i prelua pe cetățenii români.

Mai jos distanța dintre locul în care se aflau studenții români și locul (n.r. Gaziantep) în care cutremurul a avut un efect devastator.

UPDATE 10:02: Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor cutremurului din Turcia și Siria. „Gândurile noastre se îndreaptă către victimele și familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria. Transmit sincere condoleanțe din partea României familiilor victimelor și o însănătoșire rapidă a persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectați de această tragedie”, a scris președintele, pe Twitter.

„Gândurile noastre se îndreaptă către victimele și familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria. Transmit sincere condoleanțe din partea României familiilor victimelor și o însănătoșire rapidă a persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectați de această tragedie”, a scris președintele, pe Twitter.

UPDATE 9:50. Echipa de fotbal Oțelul Galați era cantonată în zona Antalya în momentul producerii cutremurului devastator din Turcia. Din fericire, fotbaliștii sunt în afara oricărui pericol.

Cutremur devastator de 7,8 grade în Turcia și Siria

Tragedie în această dimineață în Turcia și Siria. Un cutremur devastator, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8, s-a produs în provincia Gaziantep, situată în sudul Turciei, în apropierea graniței cu Siria.

Autoritățile responsabile pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență în Turcia au declarat că sunt cel puțin de 76 de persoane moarte în șapte provincii turcești. Mai bine de 100 decese au fost înregistrate și-n statul vecin, Siria. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 195 de persoane decedate și peste 440 rănite.

VIDEO cu momentul cutremurului, într-un aeroport din Gaziantep.

Distrugeri considerabile și-n Siria

Cutremurul a afectat puternic și Siria, statul învecinat cu provincia Gaziantep din Turcia. Presa siriană relatează că un număr mare de clădiri s-a prăbușit în provincia Alep. „Au căzut tablouri de pe pereţii din casă”, a declarat Samer, un locuitor din Damasc, capitala siriană. „M-am trezit îngrozit. Acum suntem cu toţii îmbrăcaţi şi stăm la uşă”, a povestit sirianul.

Cetățenii din Damas, dar și cei din orașele libaneze Beirut și Tripoli, au resimțit puternic cutremurul, așa că mulți s-au fugit în stradă și s-au aruncat în mașini pentru a se îndepărta de clădiri.
Autoritățile sunt rugați să nu folosească telefoanele mobile.

Celor din zonă li s-a cerut să nu mai folosească telefoanele mobile decât pentru a da mesaje text ori mesaje prin internet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: