Redactia.ro
Home » Știri » CUTREMUR foarte puternic în Maroc. Au murit 296 de oameni! Locuitorii au ajuns să trăiască pe străzi (VIDEO)

CUTREMUR foarte puternic în Maroc. Au murit 296 de oameni! Locuitorii au ajuns să trăiască pe străzi (VIDEO)

Cel puțin 296 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, în Maroc. Se spune că multe dintre victime ar fi în zone greu accesibile de la sud de Marrakech.

Cutremurul a avut loc vineri seara – distrugând clădiri din marile orașe și forțând oamenii să iasă masivpe străzi. Cel puțin 153 de persoane au fost rănite și sunt tratate la spital.

Clădirile s-au prăbuşit

Martorii din Marrakech au declarat că unele clădiri s-au prăbușit. S-au văzut crăpături mari într-o secțiune a zidurilor orașului medieval.

Posturile TV arată imagini cu un minaret de moschee căzut, cu mașini acoperite cu moloz. Alții au fost văzuți țipând în timp ce au fugit din centrele comerciale și restaurante.

Oficialii lucrează pentru a curăța drumurile, astfel încât ambulanțele și ajutoarele să poată ajunge la cei afectați.

Seismul, la o adâncime de 18.5 km

Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că epicentrul său a fost situat în provincia Al-Haouz.

În afară de Marrakech, seismul a fost simţit la Rabat, Casablanca şi Essaouira, semănând panică în rândul populaţiei. Mulţi persoane au ieşit pe străzile acestor oraşe, temându-se că li se vor prăbuşi casele.

Nu sunt prea multe pagube, mai multă panică. În timpul cutremurului s-au auzit ţipete. Oamenii sunt în pieţe, în cafenele, preferă să doarmă afară. Sunt bucăţi din faţade care au căzut”, a declarat un locuitor din Essaouira, la 200 de kilometri vest de Marrakech.

Reamintim, la 24 februarie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a zguduit provincia Al Hoceima, la 400 kilometri nord-est de Rabat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: