Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur important în apropiere de România! Unde s-a simțit seismul

Cutremur important în apropiere de România! Unde s-a simțit seismul

Cutremur important în apropiere de România! Unde s-a simțit seismul

Un cutremur important s-a produs azi dimineață în apropiere de România. Cutremurul a fost localizat în ucraina, la granița cu România.

Cutremur important în apropiere de România! Unde s-a simțit seismul

Un cutremur important a avut loc în această dimineață în Ucraina. Potrivit Institutul Național de Cercetare Dezvoltarea pentru Fizica Pământului a anunțat că s-a produs un seism important localizat în Ucraina, la granița cu România. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din România.

În ziua de 13/09/2019, la ora 08:38:34 (ora României), s-a produs în Ucraina, granița cu România, un cutremur cu magnitudinea 2.4 pe scara Richter, la adâncimea de 17km”, au transmis cei de la INCDFP

Orașele care au resimțit cutremurul sunt, Tulcea, Babadag, Issacea, Sulian și Măcin. Pe teritoriul românesc se manifestă, în fucție de adâncime seisme superficiale, cele în care hipocentrul se situează la o adâncime cuprinsă între 0 și 5 km de la suprafața pământului.

Cele mai puternice cutremure din 2018 în România

În aceeași zonă a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4.6 pe Richter, iar unul fiind înregistrat în data de 14 martie în județul Vrancea. Cele două sesime sunt cele mai puternice din anul 2018. Anul trecut în luna mai au avut loc 11 cutremure cu magnitudinea între 2 și 4.6 pe scara Richter, iar cele mai multe fiind înregistrate în Județul Vrancea. Cel mai mare cutremur din țară a fost înregistrat pe 8 februarie 2017, în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citeste si:Curs valutar 13 septembrie 2019. Ce se întâmplă astăzi cu moneda europeană

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: