Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Marți dimineață, a avut loc un cutremur în zona seismică județul Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3.4 de grade pe scara Richter.

Cutremur în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

România s-a cutremurat din nou în această dimineață. Potrivit Institutului Național de4 Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea de 3.4 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în județul Vrancea la o adâncime de 170 de kilometri adâncime. Seismul s-a produs la ora 04.32.

Luni a avut loc un alt cutremur cu o magnitudinea de 3.1 pe scara Richter, produs la ora locală 6.40, tot în zona seismică Vrancea.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Piloți de avion falși. Cum s-au fraudat examenele în această toamnă

Loading...