Redactia.ro
Home » Știri » Piloți de avion falși. Cum s-au fraudat examenele în această toamnă

Piloți de avion falși. Cum s-au fraudat examenele în această toamnă

GALERIE FOTO (3) pilot

Examenele pentru obținerea licenței de pilot din această toamnă, de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, au fost fraudate. Candidații au păcălit testele folosindu-se de un grup de WhatsApp.

Viitorii piloți au fotografiat testele grilă de pe foile din sală, le-au postat pe grupul WhatsApp, iar persoane de pe telefoane din afara clădirii le-au dat răspunsurile corecte, scrie libertatea.ro. Jurnaliștii de la Libertatea au intrat în posesia acestor mesaje. „Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”, se roagă între ei la examenul de Meteorologie, considerat cel mai dificil.

Înainte de a confrunta autoritățile care se ocupă de siguranța zborului în România și de formarea personalului navigant și de întreținere, candidații au confirmat felul în care s-a trucat examenul.

Compania aeriană Tarom are un nou director general

Pe 5-8 august 2019 și 29 august 2019 (la Școala de Aviație Civilă – SSAvC) și pe 9-10 august 2019 (la Autoritatea Aeronautică Civilă Română – AACR), ambele instituții de stat, au fost date examenele pentru „piloții particulari”, primul dintre cei trei pași pe care îi face un pilot de linie. Cu aceste examene, urmate de teste practice, Autoritatea îți dă licența de pilot particular, cu care poți zbura „doar singur sau alături de un prieten”, după cum au explicat reprezentanții AACR.

Mesajele și pozele de pe telefoane, în care se vede cum cursanții au trucat 18 examene la 9 materii, primul examen la Şcoală, al doilea chiar la Autoritate, au fost arătate șefilor Autorității care supraveghează în România respectarea siguranței zborului la standardele Uniunii Europene,

În recenta sesiune au dat examen 51 de oameni, dintre care 16 au luat examenul, transmite AACR. Doi au primit deja licență de pilot, după ce au luat și testele practice. Conducerea Autorității a numit o comisie internă care va analiza situația și că, până atunci, „procesul de licențiere pentru pilot PPL pentru toți cei promovați este suspendat”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini