Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Albania. 6 morți și peste 300 de răniți. România trimite ajutoare

Cutremur în Albania. 6 morți și peste 300 de răniți. România trimite ajutoare

Cutremur în Albania. 6 morți și peste 300 de răniți. România trimite ajutoare

Un cutremur în magnitudine de 6.4 grade pe scara Richter a avut loc pe timpul nopții în Albania. Seismul este cel mai mare din ultimele decenii produs în Albania. În urma dezastrului, 6 persoane au murit și peste 300 de persoane au fost rănite. România a trimis ajutoare.

6 morți și peste 300 de răniți. România trimite ajutoare

MapN a anunțat că a trimis două aeronave ale Forțelor Aeriene Române cu echipe de salvatori spre Albania. 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dă-rămături în zona afectată de seismul produs în această dimineață. Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit lui Raed Arafat, este vorba despre o misiune de căutare și salvare. Între timp, bilanțul tragediei a depășit 300 de răniți, iar șase oameni au murit.

Cutremur îngrozitor în Albania

Seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri și la o distanță de 34 de kilometri față de Tirana, capitala țării.

În urma cutremurului, orașul Durres se pare că este cel mai afectat, acesta aflându-se cel mai aproape de epicentru. Mai multe persoane au fost prinse sub dărămături, iar 50 de persoane au fost rănite și transportate la spitalele din Tirana.

Filmările postate pe Internet au arătat multe clădiri deteriorate în toată zona, cu zidărie căzută îngrămădită pe străzi, dar și intervenții ale salvatorilor.

Citeste si:Doi preoți din Argentina au fost condamnați la închisoare pentru că au violat copii surzi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: