Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter

Cutremur în Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter

Cutremur în Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter

Cutremur în Buzău. Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 a avut loc, duminică seară, în judeţul Buzău, la o adâncime de 121 de kilometri.

Cutremur în Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului un seism cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara la ora 21.55, în zona seismică Vrancea, cu epicentrul în județul Buzău.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri, în apropierea orașelor, Brașov, Ploiești, București, Brăila, Bacău, GAlați, Pitești și Sibiu.

În acest an, cel mai mare cutremur din România a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Suceava pe 18 mai 2019, la o adâncime de 15 km. Un alt cutremur mai puternic în acest an s-a produs în 9 ianuarie și a avut magnitudinea 4,4.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Român găsit MORT în celulă într-o închisoare din Monaco

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: