Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

Cutremur în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

Cutremur în Turcia

Cutremur în România. În această după-amiază a avut loc un seism în România. Specialiștii au anunțat ce magnitudinea a avut cutremurul, dar și unde a fost resimțit. Conform INFP, seismul s-a produs la o adâncime de 4 kilometri.

Cutremur în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

Un nou cutremur a avut loc în România, în această după-amiază. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a profus la ora 18.51 și a fos resimtit în zona seismică Vrancea. Cutremurul a fost simțit în Brașov, dar a fost unul slab. Cutremurul a înregistrat magnitudinea de ml 2.1, la adâncimea de 5km. Acesta s-a resimțit și în apropierea orașelor: 37km SE de Brasov, 59km N de Ploiesti, 115km NE de Pitesti, 117km N de Bucuresti, 138km SV de Bacau, 150km E de Sibiu, 155km V de Braila, 158km V de Galati, 181km N de Ruse, 218km NE de Craiova.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre probabilitatea ca pe viitor să existe un cutremur putenric în România. Specialistul a declarat că peste 16.000 de oameni vor fi răniți. În România au fost cutremure mari, în 1738, 1838, 1940. Următorul mare cutremur ar fi peste 100 de ani. A mai fost şi un alt cutremur foarte mare şi adânc, în 1802. S-a simţit puternic, de la Moscova până la Cairo, în Egipt şi nu a murit nimeni. Aici a fost marea curiozitate. A fost chiar de ziua Sfintei Parascheva. În Bucureşti, aproape toate bisericile au fost căzute la pământ. Cutremurul din 1977 a fost unul mare şi nu intră în statistica normală, dar trebuie să ştim un singur lucru, pentru că el este o urmare din cauza cutremurului din 1940, care a fost foarte mare. Toate marile clădiri din Bucureşti au fost puternic afectate”, a mărturisit Gheorghe Mărmureanu, pentru Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: