Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Două seisme produse în noaptea de miercuri spre joi

Cutremur în România. Două seisme produse în noaptea de miercuri spre joi

Cutremur în România. Două seisme produse în noaptea de miercuri spre joi

Cutremur în România. Două seisme produse în noaptea de miercuri spre joi. Două cutremure, cu magnitudinea 3,6, respectiv 2,1 s-au produs, în noaptea de miercuri spre joi, în județele Buzău și Călărași.

Cutremur în România. Două seisme produse în noaptea de miercuri spre joi

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în noaptea de miercuri spre joi s-au produs două cutremure cu magnitudinea de 3.6, respectiv 2,1 grade pe scara Richter.

Primul seism a avut loc la ora 2.35, în Muntenia, Călărași, și a avut magnitudinea de 2.1. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 9 km, aproape de București, Ploiești și Varna.

Al doilea cutremur s-a produs la ora 4.11 în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea a fost de 3.6, iar adâncimea de 119 km. Cutremurul s-a produs în apropierea de Brașov, Ploiești, Bacău, București, Brăila și Galați.

Cutremur de 6,4 grade în Albania

Luni noaptea a avut loc un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter în Albania. Cel puțin 24 de oameni au murit, iar 600 au fost răniți. În urma seismului mai multe clădiri s-au prăbușit. Acesta s-a produs la 30 de kilometri de Tirana, iar în stațiunea Durres, zeci de oameni ar putea fi încă prinși sub dărămături.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România. Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Carlo Ancelotti, înlocuit cu Gennaro Gattuso pe banca lui Napoli!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: