Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. În ce orașe a fost resimțit seismul

Cutremur în România. În ce orașe a fost resimțit seismul

Cutremur în România

Cutremur în România. În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur în România, în Joia Mare. Seismologii au anunțat că acesta s-a produs la ora 10.33, având o magnitudine de 3,4 pe scara Richter.

Cutremur în România. În ce orașe a fost resimțit seismul

În dimineața zilei de joi s-a produs un cutremur. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 10.33, în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 113 kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 88km E de Brasov, 93km S de Bacau, 104km NE de Ploiesti, 107km V de Galati, 110km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 172km SV de Iasi, 177km NE de Pitesti, 201km E de Sibiu, 215km SV de Chisinau.

Gheorghe Mărmureanu, despre un mare cutremur în România

Specialistul a vorbit despre un mare cutremur în România și care ar putea fi urmările. Gheorghe Mărmureanu a declarat că un cutremur asemănător celui din 1977 nu este exclus în viitorul apropiat și ar putea lovi România în următorii ani. Mărmureanu a observat câteva detalii care ar putea face diferenta.

„În jur de 2040 este posibil să avem în România un cutremur foarte mare. E greu să spui cu exactitate, să vorbești despre o ciclicitate. Trebuie să vorbești despre săptămâna, ziua, ora și anul. Nimeni nu este capabil să spună lucrul acesta cu exactitate. Cutremurele noastre sunt puternic afectate de mișcarea Africii. Aceste cutremure care sunt se întâmplă din cauză că Africa se deplasează către Nord. Marea Mediterană va dispărea în câteva sute de mii de ani. Noi în România am avut niște cutremure mari. Am studiat prin biserici, pe unde am găsit date.”, a zis Mărmureanu pentru Fanatik.

Directorul onorific al INSP, Gheorghe Mărmureanu ne-a declarat că în prezent, datele arată că nu se va produce un cutremur puternic și că bucureștenii pot sta liniștiti. Chiar și așa, în cazul unui cutremur puternic, urmările ar fi dezastruoase. „Eu cred că producerea unui seism puternic, va fi devastator pentru Capitală. Depinde cât de mare e seismul. Dacă va fi un cutremur ca cel din 1940, care a fost mai mare decât seismul din 1977, având în vedere ce s-a construit în România și mai ales cum s-a construit, impactul va fi devastator. Să știți că de multe ori, când un bloc e căzut în urma unui cutremur, constructorii găsesc în stâlpul respectiv o căciulă sau un pantof. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru. În acest caz, gravitatea depinde de mulți parametri.” , ne-a declarat specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: