Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România pe 19 martie. Seismul s-a resimțit în Capitală

Cutremur în România pe 19 martie. Seismul s-a resimțit în Capitală

GALERIE FOTO (2) Cutremur în România pe 19 martie

Informație de ultimă oră. Astăzi, joi, 19 martie, a avut loc, în România, un cutremur de 4.2 grade pe scara Richter. Seismul de o magnitudine însemnată s-a resimțit în București.

Cutremurul a fost semnalat și de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Specialiștii au anunțat magnitudinea și adâncimea la care s-a produs cutremurul.

Cutremur București. 4.2 grade magitudine

În ziua de 19.03.2020, la ora 13:51:20 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA FAGARAS-CAMPULUNG, DAMBOVITA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 60km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 48km S de Brasov, 57km NV de Ploiesti, 60km NE de Pitesti, 105km NV de Bucuresti, 116km SE de Sibiu, 160km N de Ruse, 163km NE de Craiova, 188km SV de Bacau, 202km V de Braila, 208km V de Galati.

Cutremur în România pe 19 martie. Seismul s-a rezimțit în Capitală
Cutremur în România pe 19 martie. Seismul s-a rezimțit în Capitală

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs joi. Seismul a avut loc în județul Dâmbovița, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 13.51, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Dâmbovița. A fost înregistrată magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 60 de kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Pitești, București și Sibiu.

În urmă cu 10 zile, pe 9 martie, fusese semnalat un cutremur, tot în apropierea Capitalei, la 10 km adâncime.

În 2020, cel mai puternic seism a fost înregistrat în noaptea de 31 ianuarie. La acel moment, Institutul Național pentru Fizica Pământului anunța o magnitudine estimată inițial la 5,4 grade pe scara Richter, revizuită apoi la 5,2 grade. Seismul s-a produs în Vrancea, la ora 03.26, rezimțindu-se inclusiv în Capitală. Din fericire, a fost de scurtă durată, având doar câteva secunde.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: