Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul. Vineri dimineață a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2,8 garde pe scara Richter în zona seismică Vrancea. Este cel de-la 13-lea cutremur din această lună.

Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Potrivit Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, vineri dimineață la ora 06.29 a avut loc un seism în zona Vrancea cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la adâncimea de 64 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 81km S de Bacau, 98km E de Brasov, 103km NV de Galati, 109km NV de Braila, 117km NE de Ploiesti, 159km S de Iasi, 166km N de Bucuresti, 189km NE de Pitesti, 202km SV de Chisinau, 208km E de Sibiu

Trei cutremure în decurs de trei zile

În data de 12 martie s-a produs un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, fiind cel de-al 12-lea seism produs în această lună.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km NE de Ploiesti, 60km E de Brasov, 113km N de Bucuresti, 131km NE de Pitesti, 131km V de Braila, 133km S de Bacau, 135km V de Galati, 173km E de Sibiu, 178km N de Ruse, 215km SV de Iasi.

Totodată, pe data de 11 martie un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km E de Brasov, 68km N de Ploiesti, 122km N de Bucuresti, 124km S de Bacau, 131km V de Braila, 133km V de Galati, 138km NE de Pitesti, 173km E de Sibiu, 187km N de Ruse, 206km SV de Iasi.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, locuințele trebuie părăsite cu calm, fără a ne întoarce după lucruri inutile. Întreaga acțiune trebuie verificată pentru a ieși cu grijă din clădire.

De asemenea, Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: