Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul a avut loc în apropiere de București

Cutremur în România. Seismul a avut loc în apropiere de București

Cutremur în România

Cutremur în România. În urmă cu puțin timp a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, Prahova. Potrivit specialiștilor, cutremurul s-a produs la o adâncime de 129 kilometri.

Cutremur în România. Seismul a avut loc în apropiere de București

Cutremur în România. A avut loc un nou cutremur în România. În urmă cu puțin timp a avut loc un seism cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, Prahova, la ora 17.35. Specialiștii anunță că a fost un cutremur slab, care s-a produs la adâncimea de 129 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km N de Ploiesti, 51km SE de Brasov, 100km N de Bucuresti, 111km NE de Pitesti, 148km V de Braila, 150km SV de Bacau, 153km V de Galati, 160km E de Sibiu, 165km N de Ruse, 214km NE de Craiova

Un alt seism a avut loc înainte de cutremurul din Prahova, cu magnitudinea de 3,4 în județul Buzău. Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Brașov (70 km), Ploiești (74 km), Bacău (119 km), Brăila (120 km), Galați (122 km), București (126 km).Cutremurul s-a produs la adâncimea de 122km, fiind considerat un cutremur destul de slab.

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurul din 1977

Cutremurul din 1977 a rămas în amintirea românilor și din cauza pagubelor produse. 1.000 de oameni au murit în urma seismului, iar printre ele s-au aflat și personalități celebre din România. Într-un interviu pentru Redacția.ro, Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a vorbit despre cutremurul din 1977.

Nu, Institutul Național pentru Fizica Pământului înregistrează orice cutremur și nu numai din România, ci și din țările internaționale. Rețeaua seismică pe care România o are în prezent este foarte bună pentru că am făcut-o împreună cu Statele Unite și toată rețeaua este automatizată. Rețeaua seismică înregistrează orice mișcare seismică, nu doar cutremur. Așadar, nu au fost înregistrate mai multe seisme decât în mod normal, înainte de a se produce cutremurul din 1977.”, a spus specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: