Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 88 km.

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter

Potrivit  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în noaptea de luni spre marți, la ora 03.06, în zona seismică Vrancea, având magnitudinea de 2,5 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 84km S de Bacau, 88km E de Brasov, 110km NE de Ploiesti, 111km V de Galati, 116km NV de Braila, 161km N de Bucuresti, 164km SV de Iasi, 180km NE de Pitesti, 199km E de Sibiu, 211km SV de Chisinau.

Cutremur în Turcia. Cel puțin opt persoane au murit

În urmă cu două zile a avut loc un cutremur de 5,7 magnitudine în sud-estul Turciei, la granița cu Iranul. Peste o mie de clădiri s-au prăbușit în zonele afectate, iar autoritățile se tem că există victime sub dărămături.

Localnicii sapă cu mâinile goale, pentru a-și găsi rudele sau prietenii. Cel puțin opt persoane au fost găsite moarte, printre acestea se află și copii.

Seismul s-a resimțit în Iran, iar la sfârșitul lunii trecut a avut loc un cutremur de 6,5 magnitudine pe scara Richter, zeci de morți fiind găsiți în estul Turciei.

Trei cutremure în Italia

Luni au avut loc trei cutremure în Calabria, zona aflată în sudul Peninsulei Italice, în după amiaza zilei de luni.

Cutremurele au avut loc în jurul orei locale 17.00 și au fost resimțite în Calambria.

Cel mai puternic, cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter, a avut epicentrul la 10 kilometri adâncime, urmat de un alt seism cu magnitudinea de 3,4.

Cel de-al treilea a înregistrat 2,8 pe scara Richter. „Pot confirma că a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,4 în Calabria, dar care nu a dus la înregistrarea unor pagube însemnate și nici victime”, a declarat Angelo Borrelli, șeful protecției civile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: