Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter

Cutremur în România

În noaptea de sâmbătă spre duminică a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter în zona seismică Vrancea. Conform INFP, seismul s-a produs la o adâncime de 122 kilometri, la ora locală 02.30.

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter

Conform Institutului Național de cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la ora locală 02.30, la o adâncime de 122 kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 91km S de Bacau, 93km E de Brasov, 102km V de Galati, 106km NV de Braila, 108km NE de Ploiesti, 156km N de Bucuresti, 168km S de Iasi, 181km NE de Pitesti, 206km E de Sibiu, 210km SV de Chisinau.

Potrivit reprezentanților INFP, de la începutul acestui an, au avut loc opt seisme cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe scara Richter.

Cutremur devastator în România

Constantin Ionescu, directorul Institutului pentru Fizica Pământului a menționat că zona Vrancea este una seismică, iar în viitorul apropiat va fi scena unui cutremur puternic.

Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei”, a spus acesta.

În această zonă au loc cutremure puternice o dată la doi ani, având magnitudini de la 5 până la 6 grade pe scara Richter. În cazul în care se va produce un cutremur puternic, există avantajul ca specialiștii să afle locul în care se va produce acesta, iar cel mai probabil va fi zona Vrancea, unde activitatea seismică este foarte mare.

Specialiștii menționează că România este o țară cu potențial seismic ridicat, iar în orice moment se poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7 în zona seismică Vrancea, la o adâncime între 60 și 180 kilometri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: