Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România

Potrivit INCDFP, luni dimineața a avut loc un cutremur în județul Buzău, cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora 03.39, la o adâncime de 114 kilometri.

Cutremur în România. Ce magnitudinea a avut seismul

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica pământului, în noaptea de duminică spre luni, la ora 03.39 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.

Seismul s-a produs în județul Buzău la o adâncimea de 114 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 72km NE de Ploiesti, 121km S de Bacau, 123km V de Braila, 124km N de Bucuresti, 125km V de Galati, 145km NE de Pitesti, 182km E de Sibiu, 189km N de Ruse, 203km SV de Iasi.

Cel mai mare seism din acest an a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, mai exact, pe 31 ianuarie. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 121 km.

Cutremur în Covasna. Seismul a avut 4,4 grade pe scara Richter

Potrivit specialiștilor, pe data de 2 iunie a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter în zona Covasna. În urma cutremurului, mai multe orase au fost afectate.

În ultima perioadă, România a fost  zguduită de mai multe cutremure, iar acest lucru poate duce la o tragedie.

Directorul INFP susține că județul Vrancea va fi cea mai vizată zonă în momentul în care s-ar produce un cutremur cu magnitudine mare.

Conform acestuia, în Vrancea s-au produs seisme mari o dată la doi ani. Acesta este de părere că în viitor se poate produce un cutremur de 5 grade.

Nu se știe exact ce magnitudine va avea seismul , în schimb se știe zona în care seismele mari vor avea loc și unde vor produce pagube.

Zona Vrancea este cunoscută pentru activitatea seismică foarte mare, aici având loc cutremure aproape zilnic din cauza plăcilor tectonice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: