Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

Cutremur în România

În această dimineață a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter. Conform INCDFP, seismul s-a produs în județul Prahova, la ora locală 00.01.

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter în județul Prahova.

Seismul a avut loc la ora locală 00.01, la o adâncime de 196 de kilometri. Cutremurul s-a produs la 45 km de Ploiești, 50 km Sud-Est de Brașov și 102 Nord de București.

Cel mai mare seism din acest an a avut loc pe 31 ianuarie, produs în zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 5,2 pe scara Richte, la o adâncime de 121 kilometri.

Va avea loc un cutremur devastator în România. Ce spune directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului

De la o vreme, în România se produc multe cutremure, iar acest lucru poate duce la un eveniment tragic pentru români.

Constantin Ionescu a declarat că zona Vrancea va fi județul cel mai vizat în momentul în care se va produce un cutremur puternic. Conform statisticilor din ultimii ani, în Vrancea au avut loc cutremur puternice o dată la doi ani.

Directorul INCDFP a precizat că se știe cu certitudine că în România va avea loc un cutremur cu magnitudinea mare, dar nu se cunosc data, ora sau magnitudinea exactă.

Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei.

Ceea ce știm cu exactitate, este locul în care se va produce cutremurul. Cel mai probabil, va avea loc, în zona Vrancea, unde activitatea este extrem de ridicată.

Reamintim că există un sistem de alertă, care anunță cu 25 de secunde înainte de producerea efectivă a cutremurului.

Loading...