Redactia.ro
Home » Știri » România s-a cutremurat în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs seismul

România s-a cutremurat în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs seismul

Cutremur Vrancea

UPDATE: Cutremurul a fost revizuit de specialiști la o magnitudine de 4.4 și la o adâncime de 99 de kilometri, a transmis INFP.

Cutremur în România. În țara noastră a avut loc un cutremur de 4.5 grade pe scara Richter. Zona în care s-a propagate seismul a fost județul Covasna, iar mai multe orașe au fost afectate.

România a fost afectată de un cutremur mediu ca intensitate

Pământul s-a cutremurat după ora prânzului în județul Covasna, în zona sesimică Vrancea deja cunoscută pentru activitatea seismică intensă. Acolo au loc aproape zilnic ciocnici ale plăcilor tectonice, astfel că cutremurul de marți după-amiază nu este o surpriză.

Potrivit unui anunț al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, pe scurt INCDFP, cutremurul a avut loc marți, la ora 14:12. Zona vizată a fost cea din Vrancea.

Specialiști spun că acest seism este unul mediu, cu o magnitudine de 4.5. Acesta s-a produs la o adâncime de 110 kilometri.

În ziua de 02.06.2020, la ora 14:12:58 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.5, la adâncimea de 110km”, arată anunțul specialiștilor.

Cutremurul de 4.5 pe Richter s-a produs în apropierea mai multe orașe din țară

Sesimul s-a produs în apropierea mai multor orașe. Este vorba despre Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Sibiu, Iași și Ruse.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Brasov, 86km NE de Ploiesti, 107km S de Bacau, 119km V de Galati, 119km V de Braila, 138km N de Bucuresti, 158km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 188km SV de Iasi, 202km N de Ruse.

Cel mai mare cutremur care a avut loc anul acesta în țara noastră este cel produs chiar la începutul anului, pe 31 ianuarie. Acesta a avut loc tot în zona seismică Vrancea, deja cunoscută pentru toată activitatea sesimică.

Acesta s-a produs la o adâncime de 127 de km și a avut o magnitudine de 5,2. Seismul a fost atât de puternic că s-a simțit și la București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: