Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul s-a produs în zona Vrancea-Prahova

Cutremur în România. Seismul s-a produs în zona Vrancea-Prahova

Cutremur în România.

Un cutremur s-a produs în cursul zilei de duminică, mai exact la ora locală 09.16 în zona Vrancea-Prahova. Seismul a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 119 kilometri.

Cutremur în România. Seismul s-a produs în zona Vrancea-Prahova

Conform Institutului Național pentru Fizica Pământului, duminică a avut loc un cutremur slab. Seismul s-a produs la ora locală 09.16, în zona seismică Vrancea-Prahova, având o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter. De asemenea, cutremurul a avut loc la adâncimea de 119 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km N de Ploiesti, 54km SE de Brasov, 98km N de Bucuresti, 111km NE de Pitesti, 146km V de Braila, 151km SV de Bacau, 151km V de Galati, 162km E de Sibiu, 163km N de Ruse, 214km NE de Craiova.

Cutremur de 4.0 pe scara Richter în Câmpulung

Totodată, sâmbătă, 10 octombrie a avut loc un cutremur mediu cu magnitudinea de 4.0 grade pe scara Richter. Potrivit INFP, seismul s-a produs la ora 09.29 în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Prahova, la o adâncime de 64 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36km S de Brasov, 56km NV de Ploiesti, 75km NE de Pitesti, 108km NV de Bucuresti, 120km SE de Sibiu, 166km N de Ruse, 174km SV de Bacau, 177km NE de Craiova, 191km V de Braila, 196km V de Galati.

În ultima perioadă România s-a confruntat cu numeroase cutremure, majoritatea producându-se în zona seismică Vrancea. România este o țară cu potențial seismic ridicat, iar acest aspect este evidențiat de studiile de hazard seismic. Astfel, studiile arată că se poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7 grade pe scara Richter în zona Vrancea oricând. Ei bine această teorie este confirmată de evidența cutremurelor ce au avut loc până în prezent și de efectele lor. Cel mai mare cutremur produs în România a avut loc în 1802, pe 26 octombrie când a avut o magnitudine de 7.9 grade pe scara Richter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: