Redactia.ro
Home » Știri » Un cutremur a creat panică în locuitorii Capitalei. Ce magnitudine a avut

Un cutremur a creat panică în locuitorii Capitalei. Ce magnitudine a avut

Cutremur

Ieri dimineață un cutremur a creat panică printer locuitorii Angliei. În ciuda magnitudinii mici, locuitorii capitalei au crezu că este vorba despre o explozie. Cetățenii au înroșit liniile de urgență.

Ce magnitudine a avut cutremurul

Cutremurul de azi dimineață a avut o intesitate mica, dar a fost puternic resimțit în Sudul Angliei. Cu o magnitudine de 3,3 pe scara Richter, fenomenul a fost asemănat cu o explozie puternică. Acesta s-a resimțit în m multe cartierele din sudul Angliei. British Geological Survey (BGS) a anunțat că seismul a fost localizat în Leighton Buzzard, Bedfordshire, în jurul orei 8:45, la adâncimea de 10 km.

Ce reacții au avut locuitorii Angliei. Oamenii au intrat în panică

”BGS a primit multe notificări de la presa și populația din această zonă puternic populată” a fost anunțul transmis. Reacțiile au transmis cum a fost resimțit cutremurul. Reacțiile au fost: ”am simțit ca și cum un convoi de vehicule grele au trecut, cu viteză, chiar prin fața ușii casei”, ”casa a început să se zguduie dramatic”, ”s-a simțit ca și cum întreaga casa tremura”, ”a fost ca o explozie mare”, „Stând afară lângă șopron, a începu să se cutremure. Ca o pungă mare de nisip care cade pe acoperiș. Urmat imediat de o a doua undă de șoc“, sunt doar câteva dintre mărturiile celor care au simțit seismul, conform Sky news.

Unii dintre locuitori au surprins momentul. Filmulețul unei femei din Anglia arată cel mai bine ce impact puternic a avut seismul.

 

Poliția din Bedfordshire a spus că a primit un număr mare de apeluri de la populație, dar nu a fost raportat vreun rănit. Localnicii din Bedfordshire, Buckinghamshire și Hertfordshire au raportat că au simțit cutremurul. Cutremurul a durat cinci secunde, suficient pentru a-i băga în sperieţi pe localnici care nu sunt obişnuiţi cu astfel de fenomene în Marea Britanie. Aproximativ 610.000 de persoane locuiesc în zona afectată, conform Centrului Seismologic European-Mediteranean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: