Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea. Cel de-al șaselea cutremur din 2020 a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter

Cutremur în Vrancea. Cel de-al șaselea cutremur din 2020 a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter

GALERIE FOTO (2) Cutremur în Vrancea. Cel de-al șaselea cutremur din 2020 a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter

Cutremur în Vrancea. Cel de-al șaselea cutremur din 2020 a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Seimsul s-a produs în zona seismică Vrancea, marți noaptea, la o adâncime de 119 km.

Cutremur în Vrancea. Cel de-al șaselea cutremur din 2020 a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter

Potrivit Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că miercuri la ora 01.27, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 2,8 în zona seismică Vrancea, Buzău. Este al șaselea cutremur care a avut loc în anul 2020.

Seismul s-a produs în apropierea orașelor,65km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 117km S de Bacau, 125km V de Braila, 127km V de Galati, 128km N de Bucuresti, 146km NE de Pitesti, 179km E de Sibiu, 193km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România. Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Haos total în Iran. Un seism de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în cea mai tensionată țară din Orientul Mijlociu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: