Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

prima declarație a profesorului Mărmureanu

Cutremur în Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi, la or5a 00.45, în județul Vrancea.

Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

Potrivit Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în noaptea de miercuri spre joi, mai excat la ora 00.45, s-a produs un seism cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 137 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea orașelor, 77 kilometri est de Brașov, 89 km nord-est de Ploiești, 105 km sud de Bacău, 115 km vest de Galați, 115 vest de Brăila, 140 km nord de București.

Cutremur de 6,4 grade în Albania

Luni noaptea a avut loc un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter în Albania. Cel puțin 24 de oameni au murit, iar 600 au fost răniți. În urma seismului mai multe clădiri s-au prăbușit. Acesta s-a produs la 30 de kilometri de Tirana, iar în stațiunea Durres, zeci de oameni ar putea fi încă prinși sub dărămături.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Dan Petrescu vrea calificarea pe Olimpico! Mesajul transmis jucătorilor

Loading...