Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 pe scara Richter

Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 pe scara Richter

Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 pe scara Richter. În dimineața zilei de joi, a avut loc un cutremur în județul Vrancea, fiind al 12-lea seism din această lună.

Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 pe scara Richter

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în dimineața zilei de joi, mai exact la ora 06.17, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 113 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km NE de Ploiesti, 60km E de Brasov, 113km N de Bucuresti, 131km NE de Pitesti, 131km V de Braila, 133km S de Bacau, 135km V de Galati, 173km E de Sibiu, 178km N de Ruse, 215km SV de Iasi.

În data de 31 ianuarie a avut loc cel mai semnificativ seism în județul Vrancea, la adâncimea de 121 km, și a avut magnitudinea de 5,2 pe scara Richter. Seismul a fost simțit și la București.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului, prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România. Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: