Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc în nopatea de marți spre miercuri.

Cutremur în zona seismică Vrancea

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter s-a produs în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a simțit în județul Buzău. Seismul s-a simțit la adâncimea de 132 de kilometri. Cel mai apropiate orașe de epicentrul seismului sunt Nehoiu, Întorsura Buzăului, Covasna, Vălenii de Munte și Slănic.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Cele mai puternice cutremure din 2018

În aceeași zonă a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4.6 pe Richter, iar unul fiind înregistrat în data de 14 martie în județul Vrancea. Cele două sesime sunt cele mai puternice din anul 2018. Anul trecut în luna mai au avut loc 11 cutremure cu magnitudinea între 2 și 4.6 pe scara Richter, iar cele mai multe fiind înregistrate în Județul Vrancea. Cel mai mare cutremur din țară a fost înregistrat pe 8 februarie 2017, în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Cele mai puternice seisem au avut loc în urmă cu 27 de ani. Seismele au avut 6.9 respectiv 6.4 -pe scara Richter.

Citeste si:Filiera proxeneților din Caracal iese la lumină! Declarații cutremurătoare!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: