Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur la granița cu România. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur la granița cu România. Ce magnitudine a avut seismul

cutremur în Turcia

Cutremur la granița cu România. Ce magnitudine a avut seismul. Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, s-a produs în noaptea de luni spre marți în Serbia, la granița cu România.

Cutremur la granița cu România. Ce magnitudine a avut seismul

Potrivit Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc la ora 02.28, în Serbia, la granița cu România, la adâncimea de doar 18 kilometri.

Seismul s-a produs la 60 km de Timișoara, 62 km Sud de Szeged, 71 km de Novi Sad, 84 km de Arad, dar s-a resimțit și aproape de Belgrade, Pecs, Oradea, Debrecen, Budapesta.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România. Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Alertă de urmărire naţională pentru Maria şi Mariana. Ultima oară au fost văzute în maşina unui tânăr

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: