Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur mare în Oltenia! Ce magnitudine a înregistrat, conform INFP

Cutremur mare în Oltenia! Ce magnitudine a înregistrat, conform INFP

România a fost zguduită de patru cutremure, în ultimele ore! Seismele au fost resimțite în mai multe orașe

Marți noaptea, în județul Gorj, a avut loc un cutremur semnificativ, la o adâncime de 8,6 kilometri. Acesta a fost urmat de două replici.

Ce magnitudine a avut cutremurul

În conformitate cu Institutul Național pentru Fizica Pământului, marți, la ora 23:30:55, în regiunea Oltenia, județul Gorj, s-a înregistrat un cutremur de intensitate medie, având magnitudinea de 4.2 pe scara Richter și adâncimea de 8.6 kilometri.

Cutremurul a avut loc în proximitatea următoarelor orașe: la o distanță de 16 kilometri nord-vest de Târgu Jiu, la 67 de kilometri nord-est de Drobeta-Turnu Severin, la 70 de kilometri sud de Hunedoara, la 84 de kilometri sud de Deva, la 97 de kilometri vest de Râmnicu Vâlcea și la 98 de kilometri est de Reșița.

Cutremurul a fost urmat de 2 replici

În timpul nopții de marți spre miercuri, în județul Gorj s-au înregistrat încă două cutremure, cu magnitudini de 2,7 și 2,3. Totodată, un alt cutremur a avut loc în județul Călărași, în regiunea Muntenia, cu o magnitudine de 2,6.

În luna februarie a acestui an, în zona Olteniei, județul Gorj, s-au produs cele mai puternice seisme. Acestea au avut loc la o săptămână după cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, care au avut magnitudinile de 7,8 și 7,7, pe data de 6 februarie 2023.

Pe data de 13 februarie 2023, un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în zona Olteniei, iar a doua zi, pe 14 februarie 2023, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 5,7. Ambele evenimente au fost urmate de sute de replici. Ulterior, pe data de 20 martie, la ora 16:02:17, s-a înregistrat un alt cutremur aproape de magnitudinea 5, la o adâncime de 16,1 km.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: