Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur puternic în Grecia! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur puternic în Grecia! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur puternic în Grecia! Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur puternic a avut loc, miercuri, în Grecia. Seismul a fost resimţit până în capitala Atena, situată la aproape 250 de kilometri distanţă.

Cutremur puternic în Grecia

Agenția de presă Associated Press, care citează datele preliminare ale Centrului European-Mediteranean de Seismologie, susține că seismul a fost de 6,2 pe scara Richter.

Cutremur puternic în Grecia! De asemenea, potrivit AFP, Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite a raportat un cutremur în Grecia, de 6,3 pe scara Richter.

Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului susține că seismul s-a produs miercuri la ora 12:16:12 (ora locală a României), în Grecia, la adâncimea de 30 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Cutremur puternic în Grecia! Potrivit „eKathimerini”, seismul a fost de 5,9 și a afectat o regiune la nord-vest de orașul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore.

Cutremurul a fost urmat de altul, de 4,6 pe scara Richter și a fost resimțit în mai multe zone din Grecia și chiar în Atena.

Cutremur în Grecia la începutul lunii februarie

În data de 6 februarie 2020, a avut loc un seism în Grecia. Seismul a fost unul semnificativ, având magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter.

Cutremur puternic în Grecia! Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor: 126km N de Patra, 196km SV de Thessaloniki, 251km NV de Piraeus, 254km NV de Athens, 256km SE de Tirana, 294km S de Skopje.

Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri și a fost resimțit la suprafață, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit spuselor lui Gheorghe Mărmureanu, activitatea seismică din Grecia nu ne afectează. „Seismul din Grecia nu are nicio legatura cu Romania, pentru ca tara noastra nu este legata de aceasta falie, respectiv falia Anatoliana”, a spus Gheorghe Marmureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: