Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Grecia. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Grecia. Ce magnitudine a avut seismul

cutremur in grecia

A fost cutremur în Grecia! În urmă cu doar câteva minute, mai exact la 11:24:20 (ora locală a României), Grecia s-a zguduit. Seismul a fost unul semnificativ, având magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter.

Cutremur în Grecia. Fără pagube materiale

Astăzi, 06 februarie 2020, a avut loc un seism în Grecia. Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor: 126km N de Patra, 196km SV de Thessaloniki, 251km NV de Piraeus, 254km NV de Athens, 256km SE de Tirana, 294km S de Skopje.

Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri și a fost resimțit la suprafață, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Alte două cutremure astăzi

Tot astăzi, Croația și Turcia au fost zguduite. Primul dintre cutremure s-a petrecut în vestul Turciei și a înregistrat o magnitudine de 3.7 grade pe scara Richter. De altfel, în ultima vreme, s-a înregistrat o activitate seismică bogată în această regiune.

Mărmureanu a declarat, totuși, că aceste seisme nu influențează România. „”Niciodată cutremurele care au avut loc pe această falie nu au influență asupra României. Nu pot activa nici un cutremur pentru România”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la Antena 3.

Cel de-al doilea cutremur s-a petrecut în Croația și Bosnia și Herzeovina și a avut o magnitudine de 3.9 grade pe Scara Richter. Seismul a fost unul de suprafață, fiind înregistrat la o adâncime de doar 5 kilometri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: